Càrrecs Exercici 1954-1955

 

President

JOSÉ MARSAL ARMELL

Fallera Major

VICENTA GIL ORTOLÁ

Fallera Major Infantil

MARINA MARSAL ARMELL

President Infantil

TOMÁS CHINER MARSAL

La festa continuava, però pareixia increïble que un dels fallers més entusiastes i capaços, i ple sempre d’iniciatives, no haguera arribat a la presidència del Districte Centro. Però aquest any es va aconseguir que acceptara el càrrec i la seua labor i vàlua va quedar ben palesa. Ens referim, naturalment, a Pepe Marsal Mahiques. La influència de son pare, des de la Penya del Tio Pep, havia de fer-se notar.

Amb tot l’equip de la Falla Centro, amb lògiques incorporacions i poques baixes, va mamprendre la feina.

Com sempre, el primer pas era buscar una Fallera Major, que l’afortunada comissió va trobar en la senyoreta Vicenta Gil Ortolà. Molt guapa i de fallera més, si això pot ser.

Falla Gran

La falla es titulava “Discs dedicats” cosa molt popular en aquells moments, en què una de les principals distraccions en el temps lliure era escoltar la ràdio. Un d’aquests aparells era la peça central de la falla, coronada per una gran figura d’un llaurador amb un micròfon a la mà que narrava les magnífiques crítiques locals al peu de la falla. Aquestes se centraven en el mal servei elèctric per a la il·luminació de cases i carrers; el mal estat d’alguns carrers principals de Dénia, com el carrer Pare Pere; el deficient servei contra incendis tant en mitjans materials com humans; l’aigua salada i la marxa de les marraixes per tal de trobar un líquid més potable. Per últim es feia referència a la Presentació Fallera del Centro, que va ser el salvavides per a la comissió, en la qüestió econòmica, com ja havíem apuntat.

Pel que fa a la presentació, direm que va ser en el “Teatro Circo”, en dues funcions com era habitual en aquell temps. Va aconseguir un èxit molt important per a la vida i salut econòmica de la falla en aquell moments, molt debilitada per la falta d’aquests recursos que feia perillar tot l’exercici. EI final de festa el va omplir la Companyia de Sarsuela de Francisco Bosch, amb un resultat meravellós com ja hem apuntat. “Los Gavilanes” en la primera funció i, “La tabernera del puerto” en la segona, va deixar molt satisfeta la comissió i el públic assistent.