Càrrecs Exercici 1949-1950

President

ANTONIO COLLADO GINER

Fallera Major

CÁNDIDA FRAU ENGUIX

Fallera Major Infantil i President Infantil

Mª CARMEN GINER RICO I JOSÉ MARSAL ARMELL

Al tercer any d’existència els fallers ja començaven a sentir-se com uns veterans d’aquesta festa, fins al punt que molts ja pensaven que haurien de ser rellevats d’aquesta tasca festera, mentre que altres consideraven que la festa era tan important per a Dénia que no es podien arriscar a deixar-la en mans inexpertes. Però tot això el llibret de la falla de la comissió fa uns versos d’invitació perquè altres persones es feren càrrec de la falla.

“Perquè ja portem tres anys

que són un grapat de dies,

en el cap ple de manies,

d’il·lusions i desenganys

que entren uns altres de nou

en este ball fallero

en voluntat i en salero,

nosaltres ja en tenim prou.”

Quan era president Antonio Collado Giner i Fallera Major Cándida Frau Enguix, es va viure l’any que popularment es coneixia com el de la “carabassa”, ja que el gran artista Arturo Vicent Collado, va concebre una falla que s’apartava de la construcció tradicional, ja que la base era un gran plat, dins del qual hi havia mitja carabassa torrada, d’enormes proporcions i magníficament aconseguida.

Per cert, a l’hora de la plantà la comissió va tindre un problema, que en principi, va ser considerat com important, doncs es deia que tal com estava tallada la part de la base de la resta de la carabassa no podien eixir les tallades de la part superior. El tema que es va suscitar, va ser tan important, que es van haver de fer proves de manera pública, per a demostrar que el disseny de la falla era el correcte.

Aquesta falla va obtindre el segon premi, no va tindre més puntuació perquè estava falta de crítica, segons una nota documental que justifica aquest segon premi per aquesta raó.

Esbós Falla Centro 1950
disseny d’Arturo Vicent

El caràcter emprenedor del president, un magnífic faller reconegut fins hui, va aconseguir que l’exercici fora molt important per a la vida de la Falla Centro. És de destacar la presentació fallera coneguda com la de la “cornucòpia”, dintre de la qual anaven apareixent les falleres en una magnífica combinació de colors amb fantàstics matisos i tonalitats.

Carrosses

Per primera vegada, les comissions falleres participen en el desfilades de Carrosses de les Festes de la Santissima Sang. La carrossa va ser dissenyada pels germans Amparo i José Marsal, on dos bells cignes blancs, tiraven d’un nenufar gegant, satisfet per la cort d’honor de la Fallera Major del Centro. La carrossa no va obtindre premi, però va ser l’inici d’una història que arriba fins al nostre dies.

Una dada que mereix destacar és la del pergamí d’aquest any. Es tracta d’una edició d’un llibret amb la Història de Dénia, presentat en un artístic porta llibres, que va tindre una gran acceptació. Tenim referències que inclús es va enviar un d’aquests pergamins al polític anglés Sir Winston Churchill, i que en la carta d’oferiment li desitjaven que el seu partit guanyara les eleccions que tenia molt a prop.


Notice: Undefined offset: 1 in /var/www/vhosts/fallacentro.com/httpdocs/wp-content/themes/flatsome/inc/shortcodes/ux_instagram_feed.php on line 142
Instagram has returned invalid data.