Càrrecs Exercici 1951-1952

President

JOSÉ BOSCH MARTÍ DE VESES

Fallera Major

JUANITA SUÁREZ SIVERA

Fallera Major

VICENTA ESQUERDO SIVERA

President Infantil

RAFAEL MARSAL ARMELL

El temperamental i fort esperit faller de l’anterior president, no podia acceptar de bon grau que l’exercici anterior no tinguera els resultats desitjats per tots els fallers d’aquesta comissió. La Presidència va recaure en l’advocat de la veïna població d’Ondara, José Bosch Martí de Veses, i la vicepresidència en Pep Esquerdo, que va ser l’ànima organitzadora i un gran puntal per a aquest exercici.

Com a artista faller van contractar a l’expert José María Más amb la valuosa col·laboració dels components de la comissió, que ja eren uns “experts” tirant de cartó, tallant la fusta, i modelant figures per a la falla. D’aquesta manera es va construir una magnífica falla, que va guanyar el primer premi.

Falla Gran

La figura principal, molt gran per aquell temps, representava al típic personatge de “Me’n fot”, damunt d’uns grans llibres. Una de les escenes la conformava una picaresca crítica sobre la moda del biquini i la seua repercussió social. L’expressió del ninot d’un xiquet tocant la simbomba estava molt ben aconseguida. Una gran vidriola donava a entendre la barra d’un bar i la poca ajuda que les falles rebien. L’altra cara de la falla plasmava una intencionada crítica referent a la circulació pel carrer del Marqués de Campo.

La Fallera Major va ser Juanita Suárez Sivera, acompanyada de la Cort d’Honor integrada per Josefina Sepúlveda, Pepita Cabrera, Joaquinita Piera i Consuelo Fernández. En els primers dies del mes de març es va fer la presentació de les falleres amb gran èxit. En primer lloc es va presentar la comèdia “Cobardies” interpretada pel quadre artístic “Esplai” de Pego. Amb un propòsit faller en el qual van intervindre els xiquets Villó, Miralles, Dénia i Sapena es va fer la presentació de la Fallera Major Infantil Vicenta Esquerdo Sivera.

Un altre propòsit faller interpretat per Juanita Giménez, Pepita Benlloch i els senyors Pons, Pastor, Marzà i Torrent, amb un decorat de taronges com a fons, va aparéixer la cort d’honor i de l’interior d’una gran taronja la Fallera Major, Juanita Suárez, totes presentades amb versos recitats pel Sr. Roldán.

Llibret

En el llibret de la falla d’aquest any destaquem la poesia “Madre Dénia” de Joaquin Guillen Valls, un sonet del president a les falleres, així com col·laboracions de Vicent Atienza i l’explicació de la Falla de José Guardiola Ramos.

Volem destacar que, entre altres, es van iniciar en la Falla Centro, en la comissió Infantil, Rafael Marsal com a president i Antonio Femenía com a faller.