CASAL I BANDERA

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

EL NOSTRE CASAL

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][divider_line type=”divider_blank”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Aquesta era l’assignatura pendent en la nostra falla. En la memòria de tots està d’un lloc a un altre. Els locals del Quirro, Monfort, Reig i altres acolliren, de forma provisional a la nostra comissió. A ells el nostre agraïment.

Després d’alguns intents d’adquirir-ne un en propietat, degut a quan difícil i car resulta aconseguir-lo en el cor de Dénia, la sort es va aliar amb nosaltres i vam trobar allò que buscaven.

El local del carrer Colón va reunir totes les característiques desitjades: Lloc proper a la falla, espai suficient i un preu que, amb esforç era assequible. Vam ser conscients que el desembós per la compra i les obres anaven a variar al rumb de la falla. De fet, les comissions següents tingueren que ajustar el seu pressupost. La lluita pel primer premi va queda relegada per la propietat del Casal. No és fàcil ser president en aquestes concisions, però en la nostra falla hi ha gent admirable, i els elegits li van fer un servei a la falla que mai es deu oblidar.

La adequació del local no va ser fàcil. Els matins dels diumenges d’octubre del 91 van ser famosos. A banda de la pols que va engolir la brigada de derroc i de quan difícil que va ser trobar la ubicació adequada dels diferents compartiments existents. El prestatge actual de la paret, va ser el cavall de batalla durant tres diumenges, i si no parem, a més d’un ens hauríem ficat al replà de l’escala de la finca del costat.
Per fi, arribà la inauguració digna i emotiva, puix representava l’aconseguiment d’un dels majors objectius de la falla. Una cercavila de tota la Comissió acompanyada per la banda de música de Dénia, va ser el preludi de l’acte de la inauguració d’un Casal replet de falleres i fallers d’abans i d’ara, donaren així la benvinguda a la nova casa. És precís destacar la llavor del cap de seguretat Epifanio, que amb vestit de gala “a lo Angel Cristo, va posar a tots al seu lloc.

Nosaltres som feliços amb el nostre Casal, puix entre altres actes ens permet veure’ns quasi tots els dissabtes i degustar els menús que ens proporciona Pepe el del “Neutre”, Rafael Marsal, El Quirro, Juan Ignacio, Lorente, Tomás, Les Més dures… a més de reunir-nos en els actes oficials de la falla. I com no, les festes de la nit del 18 de març.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][imageeffect image=”3761″ type=”frame” zoomhover=”zoomhover” overlay_state=”hover” lightbox=”yes” target=”_self”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][imageeffect image=”3762″ type=”frame” zoomhover=”zoomhover” overlay_state=”hover” lightbox=”yes” target=”_self”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][divider_line type=”divider_blank”][vc_column_text]

LA NOSTRA BANDERA

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][divider_line type=”divider_blank”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]La comissió de la Falla en 1967, dins de l’eufòria festera del moment, volía tindre un distintiu com qualsevol altra entitat que, a banda del seu caràcter fester, li donara un símbol corporatiu donada la intenció de continuïtat que es pretenia en els objectius de la Falla.

Com era l’inici de la segona època de les Falles, la comissió era inexperta i no sabien bé les necessitats economiques que hi havia d’afrontar. L’assumpte de la bandera ho van deixar per a més avant. Prompte arriba este día, ja que a l’inici de l’exercici 1968, es disposava de superavit, i van emprendre de seguida la qüestió de la bandera. Hi havia diners i, per tant, sols quedava pensar com hauria de ser i on la farien. Es vam posar en contacte amb Casa Civera de València i després de tractar el tema quedaren que hauria de posar-se l’escut de la falla sobre la senyera, a més d’incorporar l’escut de Dènia en l’alt de la bandera.

El dia 7 de Març de 1968, acompanyats de tota la comissió i la Banda de Música de Castell de Castells, es dirigiren a l’Església de l’Asunció, a l’acte de la Benedicció de la Bandera. Van quedar anomenats Banderers i van actuar com a tals Javier Reig i Paco Moreno, i com a Padrins: els càrrecs de l’any 67 Toniquín Sastre i Antonio Gutiérrez i els de l’any 68, Mª José Martí, i Vicente Monllor. Este mateix día es va fer l’estrena oficial en la Presentació de la Falla en el Cine “Condado”. Díes després, al finalitzar l’ofrena de les Flors, la resta de Comissions de Dènia va fer imposició d’un corbatí en senyal de germanor Fallera. A partir d’este moment el distintiu de la Falla presidix tots els Actes més importants que celebra la comissió, i així els dóna solemnitat. És el punt de referència de tots els fallers del Centro.

El sentiment faller del districte que representaven, va fer que els Presidents d’anys arrere vulgueren retre homenatge a què ja era la Bandera de la seua Falla. En l’acte de la Presentació fallera de 1970, Tots els que havien sigut presidents fins a eixe any van fer imposició d’un corbatí commemoratiu del seu any.

Hem de destacar, que a l’entrar Pepito Català en la comissió va ser Anomenat banderer, càrrec que exercí molts anys i amb molt de gust, fins al punt que no deixava que ningú s’acostara a la bandera. Açò Era cosa d’ell.

L’estima pel nostre emblema és un punt essencial en la Falla Centro. Tant és així que en 1993 es van commemorar solemnement les Bodes de Plata de la Bandera. En els dies de Falles i en “Els Quatre Cantons” es celebra un acte popular, amb assistència de la comissió al complet, La Regina de les Festes i la Junta Local Fallera, així com els padrins, que van fer imposició d’un corbatí com a record de l’acte.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][imageeffect image=”3767″ type=”frame” zoomhover=”zoomhover” overlay_state=”hover” lightbox=”yes” target=”_self”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][imageeffect image=”3766″ overlay_state=”hover” target=”_self”][/vc_column][/vc_row]

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.